Theo voorstellen

mr. Th.P.M. (Theo) Stubbé

Theo Stubbé foto

Laatst werd ik voorgesteld met de woorden ‘meestal zoeken adviseurs een carrière in het management van het bedrijfsleven, maar Theo heeft het omgekeerde gedaan’. Wellicht is deze introductie het meest kenmerkend voor mijn stijl van adviseren. Ik heb commerciële management ervaring opgedaan bij DSM en bij Norit, het laatste in het directieteam. De commerciële ervaringen betrof het gehele palet van inkoop, verkoop, marketing en business development. Ik heb ervaring in leidinggeven, in commerce en in strategische vraagstukken.

In 2003 ben ik bij Quintis begonnen, een adviesbureau in wonen, welzijn en zorg. Ik heb – enigszins tot mijn verbazing - gezien dat het niet voor iedereen is weggelegd om succesvol te adviseren bij Maatschappelijke Ondernemingen. Ik heb in die jaren vele adviesopdrachten uitgevoerd met als kenmerk dat het organisatie ontwikkelingen betrof, strategisch en tactisch. De grootste ontwikkelingen vonden plaats in fusieprojecten. Mijn visie en ervaringen met fusies heb ik neer laten slaan in Het Fusieboek (2010; gratis downloaden) en in het boek Droomfusie (2012).

In 2010 ben ik voor mijzelf begonnen onder de naam Blauw BV. Het is heerlijk om te ondernemen en de keuzes te maken waar je voor 100% achter staat. Ik koester mijn uitgebreide netwerk om te sparren en innovaties komen vanzelf als je nieuwsgierig bent. Zo heb ik in november 2014 mijn derde boek gepubliceerd: 'Reflectie & Governance'. Vanuit mijn vele opdrachten met bestuurders en toezichthouders verwoord ik hoe bepalend houding en gedrag is naast diverse regels en procedures. Ik verbind mijn ervaringen in het bedrijfsleven aan de vele rapporten over governance in de semipublieke sector.

 

Mijn klanten hebben de volgende uitspraken over mij gedaan:

• Is betrouwbaar; met hem kan je met je ogen dicht doorrijden

• Luistert goed, zodat je weet dat hij ons begrijpt

• Kan met alle lagen in de organisatie schakelen (van commissaris tot medewerkers & klanten)

• Schroomt niet om de dingen te benoemen; hierdoor worden de zaken helder

• Ik zou niet zoveel geduld hebben gehad; daardoor is de opdracht een succes geworden

• Veranderen is duidelijk zijn passie

Menig klant vindt het een pré dat ik projecten uitgevoerd heb bij corporaties, zorgorganisaties, welzijn én gemeenten. Ik begrijp de context/taal van de verschillende branches die zozeer moeten samenwerken.


Klik hier voor mijn CV.

 

Afdrukken